Šta znače pulsirajuće boje na Alexa uređajima?

 

Razmišljate o unapređenju vašeg doma? Sistemi pametne kuće postaju neizostavni deo modernog doma, a jedan od tih sistema je zasigurno Alexa Amazon, revolucionarni uređaj koji komunicira putem boja i zvukova. Ali jeste li znali da boje koje pulsiraju na ovom uređaju nose mnogo više značenja nego što se na prvi pogled može pomisliti?

U ovom članku ćemo istražiti tajne boja i signala koje emituje vaš virtuelni asistent. Osim što će vam otkriti kako interpretirati ove pulsirajuće boje, naučićete i kako ih iskoristiti za maksimalno iskustvo u vašem pametnom domu. 

 

Saznajte kako Alexa postaje sastavni deo vaše svakodnevnice.

 

Svi ćemo se složiti da u današnjem svetu, tehnologija sve više postaje neizostavni deo naših života, a pametni uređaji postaju središte savremenih domova – pametnih kuća. Upravljanje mnogim aspektima našeg doma postalo je jednostavnije nego ikad, zahvaljujući pametnim uređajima koji nam omogućavaju udobnost, sigurnost, a pre svega efikasnost. Jedan od takvih uređaja koji je postao sastavni deo svake pametne kuće je Amazon Alexa, virtuelni asistent uz čiju pomoć možemo da kontrolišemo pametne uređaje u kući, da dobijamo potrebne informacije poput vremenske prognoze, tačnog vremena, kao i mogućnost upravljanja mnogobrojnim funkcijama ovog uređaja koristeći isključivo glas.

 

Amazon Alexa – značenje pulsirajućih boja 

 

Već pomenuti uređaj, sinonim za savremenu tehnologiju, Amazon Alexa je uređaj koji komunicira putem svetlosti. Različitim svetlosnim signalima, Alexa razmenjuje informacije sa okolinom, a svaka boja ima svoje značenje. 

Šta svaka boja označava i kako nam ta informacija može pomoći u svakodnevnom životu?

 

Narandžasta boja Alexa uređaja

 

Prilikom prvog priključivanja Vašeg virtuelnog asistenta pojaviće se narandžasto svetlo. Ta boja svetla će Vas obavestiti da je Vaš novi uređaj u režimu podešavanja. Međutim, ukoliko se pojavi narandžasto svetlo, a uređaj nije u režimu podešavanja, to znači da imate problem sa internet konekcijom.

 

Plava boja Alexa uređaja

 

Pulsirajuća plava boja obično označava da je uređaj aktiviran i spreman za primanje naredbi. Kada vidimo plavu boju, znamo da je Alexa uređaj spreman da odgovori na naše zahteve i izvrši željene akcije. Kada god razgovarate sa Alexom, kao i u trenutku kada uređaj obrađuje informaciju koja mu je upućena, pulsiraće plava boja.

 

Žuta boja Alexa uređaja

 

Ukoliko imate zabeležene poruke na čekanju ili ste propustili neki podsetnik, Vaš virtuelni asistent će trepereti žutom bojom. Nakon što Vam Alexa pročita podsetnike i poruke, pulsirajuće žuto svetlo će nestati.

 

Crvena boja Alexa uređaja

 

Crvena boja signalizira da je mikrofon ugašen. Nakon ponovnog pritiskanja dugmeta, odnosno uključivanja mikrofona, crvena boja bi trebalo da se ugasi. Ukoliko se crvena boja ne ugasi, aparat u tom slučaju prijavljuje grešku. Ta greška može ukazivati na problem sa neispravnom Wi-Fi vezom ili da je došlo do greške u napajanju ili komunikaciji sa ostalim pametnim uređajima.

 

Zelena boja Alexa uređaja

 

Ukoliko se na uređaju pojavi pulsirajuće zeleno svetlo to znači da imate dolazni poziv, koji možete jednostavnom komandom prihvatiti ili odbiti. Međutim, ukoliko se zeleno svetlo okreće, to znači da je Vaš uređaj pozvao nekog, na Vaš zahtev ili usled nerazumevanja.

 

Ljubičasta boja Alexa uređaja

 

Podešavanjem Vašeg uređaja u mod “Ne uznemiravaj”, učiniće da Vaš uređaj nakratko zatreperi ljubičastom bojom. Najbitnija stavka kod opcije “Ne uznemiravaj” jeste ta da su svi dolazni pozivi i obaveštenja blokirani, dok će alarm i dalje ostati uključen.

 

Pulsirajuće boje na Amazon Alexa – zaključna reč

 

Amazon Alexa nije samo pametni uređaj koji nam olakšava život, već i pouzdan asistent koji nas informiše o stanju našeg doma, pružajući nam potrebne informacije, ali i zabavu. Kroz različite boje, Alexa nam omogućava da brzo i lako komuniciramo s našim pametnim domom. Ako ste se zapitali šta je smart home, to je dom koji zasigurno sadrži virtuelnog glasovnog  asistenta. Bez sumnje, Amazon Alexa postaje nezamenjiv deo modernog načina života, čineći naše domove pametnijim, udobnijim i sigurnijim mestom za život.