Pametna Kuća

PAMETNA KUĆA

SMART HOME

Sinhronizujte pametne uređaje u jednu aplikaciju,
čineći  svakodnevnicu komfornijom,
sigurnijom i ekonomičnijom

 

Kompanije sa kojima sarađujemo

Pametna kuća kao produžena desna ruka

PAMETNA RASVETA
Podesite automatski nivo osveljenja u prostoru kada ulazite i izlazite iz objekta.
PAMETNO GREJANJE I KLIMATIZACIJA
Kontrolišite temperaturu putem aplikacije ili
automatski sa unapred zadatim parametrima
ROLETNE I ZASTORI
Automatski prilagodite položaj roletni
vremenskim uslovima
STRUJA I VODA
Automatsko isključenje struje i vode u
objektu u slučaju kvara na instalaciji
ALARMNI SITEMI
Bezbednost korisnika i imovine je obe

 

VIDEO NADZOR
Imajte uvid u dešavanja unutar i izvan
objekta putem kamera i video interfona
KONTROLA PRISTUPA
U svakom trenutku kontrolišite u koje
vreme kojiem delu objekta korisnik može
pristupiti
PAMETNA MULTIMEDIJA
Putem aplikacije upravljajte multimedijalnim sadržajima i ugođajem u životnom i radnom prostoru

Kako funkcioniše SMART HOME?

Smart home sistem koristi vašu postojeću instalaciju ili Wi-Fi mrežu da poveže ulazne senzore i alarme sa uređajima kao što su pametne brave na vratima, termostati i sijalice. Kada se povežu, ovi uređaji mogu da “razgovaraju” jedni sa drugima i da se integrišu sa bezbednosnim sistemom, kako bi vaš život učinili praktičnijim i sigurnijim.

Zašto vaša kuća ili kancelarija treba biti “PAMETNA”?

Automatsko reagovanje na dnevnu rutinu i ušteda novca

Pametna kuća može uštedeti 30%-40% energije! Sistem sam reguliše temperaturu, a vaš prostor se neće nepotrebno hladiti/grejati dok niste u njemu. Takođe, svetlo će se automatski paliti i gasiti kada dolazite ili odlazite, pružajući značajnu energetsku efikasnost. 

Obezbeđenje prostora na dodir i trenutna upozorenja

Povećajte svoju bezbednost automatskim zaključavanjem vrata. Kada niste tu, sistem će vas upozoriti u realnom vremenu o dešavanjima unutar i van objekta, koje možete pratiti na video kameri.

Upravljanje svim uređajima sa jednog mesta

Povežite svu tehnologiju preko jednog interfejsa i obezbedite sebi veću udobnost pri obavljanju svakodnevnih zadataka. Putem jednostavne aplikacije, možete koristiti veliki broj funkcija i upravljati prostorom na dodir.

Pametna rasveta

Procena je da 19% struje mesečno potrošite na osvetljenje. Pametna rasveta favorizuje korišćenje prirodnog svetla, doprinosi estetici, štedi energiju, ali vam i pruža bezbednost. Odaberite svetlo za svoj prostor, podesite automatsko paljenje/gašenje u određeno vreme i integrišite rasvetu u inovativni smart home sistem.

 • Sijalice sa klasičnim vlaknom
 • Halogena svetla
 • LED rasveta

Pametna klimatizacija

Povezivanjem sistema grejanja i klimatizacije sa pametnom kućom dobijate veći stepen kontrole, veću pouzdanost sistema i efikasniji utrošak sredstava. U povezanom HVAC sistemu imate uvid u sve parametre i možete ih kontrolisati iz objekta, ili sa udaljene lokacije.

Pametno hlađenje i grejanje

Predefinisani profili rada sistema omogućavaju vam maksimalan komfor i istovremeno uštedu energije. Cena korišćenja klimatizacije i grejanja prostora se može znatno optimizovati uz praćenje navika i rasporeda zaposlenih ili ukućana, tako nećete nepotrebno grejati/hladiti prazne prostorije.

Pametna ventilacija

Sistemi ventilacije tehničkih i sanitarnih prostorija su bitni zbog održavanja optimalnog kvaliteta i vlažnosti vazduha. Ventilacija se može pokrenuti po predefinisanim vremenskim intervalima, ali i po ulaznim komandama; od senzora za vlagu, temperaturnih senzora i senzora za prisustvo štetnih gasova.

Pametne roletne

Kontrola roletni, zastora, zavesa i platna putem aplikacije; na dugme ili glasovnu komandu! Bilo da se budite ili radite od kuće, električne roletne se nečujno otvaraju, podešavaju i zatvaraju, obezbeđujući savršenu ravnotežu između prirodnog i veštačkog svetla. Podesite automatsko reagovanje na spoljne faktore poput temperature, ali i u određeno doba dana.

Pametna multimedija

Integracija multimedijalnih uređaja u jedinstveni sistem zabave koji se lako kontroliše i pruža vam najbolji mogući ugođaj. Kontrolišite televizore, HiFi sistem, projektore i kućne bioskope preko aplikacije na mobilnom telefonu! Možete paliti uređaje, menjati kanale i povezati ih u objedinjen scenario prilagođen vašem raspoloženju.

Koliko košta PAMETNA KUĆA?

Cena smart house sistema u velikoj meri zavidi od toga koliko želite “pametan” vaš prostor da bude, kao i koliku kvadraturu pokrivate. Pripremili smo za vas okvirni kalkulator i procenu cene pametne kuće za vaš objekat.

Logička
osnova sistema

450e

Roletne

110e

Grejanje

180e

Rasveta

210e

Klimatizacija

80e

Električna energija

140e

Kako funkcioniše proces instalacije pametne kuće?

1

Razgovaramo o vašim potrebama i željama i predlažemo najbolja rešenja za vas

2

Vršimo instalacije smart home sistema i brinemo se da sve funkcioniše besprekorno

3

Postavljamo podešavanja pametne kuće prema vašem životnom stilu

4

Pružamo podršku ažuriranja i održavanja smart house sistema

Imate dodatnih pitanja?

Kontaktirajte nas


  Često postavljana pitanja i odgovori
  o vašoj pametnoj kući

  Termin pametna kuća odnosi se na običan dom, kancelariju ili poslovni prostor, koji ima svoje uređaje, osvetljenje i elektroniku povezanu na internetom, kako bi omogućio daljinsko praćenje i upravljanje. Vlasnik pametne kuće ili pametne kancelarije uživa u pogodnostima obezbeđenja, upravljanja i nadgledanja svog prostora čak i sa drugog kraja sveta. Uređaji koji se povezuju su svetla, roletne, utičnice, toplotne pumpe, termostati, bezbednosni sistemi, kamere, audio i video sistemi, televizori, pa čak i prskalice za travu u dvorištu.

  Postoji niz uređaja koji se povezuju i kontrolišu u okviru podešavanja sistema pametne kuće ili kancelarije. Najčešći spadaju u četiri kategorije, a to su osvetljenje, kontrola utroška energije, zabava i bezbednost.

  Da, pametna kuća je pristupačna. Međutim, nekada su pametne kuće smatrane luksuzom. Podešavanje vašeg pametnog prostora je lakše nego ikad, ali odabir pravog smart home sistema za objedinjavanje vaših uređaja i njihovu integraciju je najveći izazov. Zbog toga je veoma bitno da se konsultujete sa profesionalcima pre nego što se odlučite za svoj pametni sistem.

  Kućna automatizacija je sve više tražena zbog povećanja komfora i bezbednosti korisnika a time se povećava upotrebna i tržišna vrednost nekretnine.

  Učiniti celu svoju kuću ili kancelariju pametnom NIJE neophodno. Prvo morate da odredite prioritete, a zatim odlučite da li ćete investirati u punu mrežu kućne automatizacije ili u zasebne funkcionalnosti. Izbor je u potpunosti na vama.
  Takođe, ne morate odjednom da kupujete sve pametne kućne uređaje koji su vam potrebni. Da biste ostali u okviru planiranog budžeta, možete planirati kupovinu u različitim fazama.
  Bez obzira na to da li planirate da kupite ceo sistem ili zasebne uređaje za kućnu automatizaciju, uvek vodite računa da pažljivo birate svoje uređaje jer nisu svi uređaji kompatibilni.
  U tim situacijama vam možemo pomoći dugogodišnjim iskustvom i stručnošču.

  Pametna kuća, odnosno njen sistem automatizacije je apsolutno dobra opcija za poslovanje. Postoji lista pametnih uređaja koji se mogu integrisati sa sistemom kućne automatizacije. Pomaže u kontroli konferencijskih sistema, niza pametnih televizora, obezbeđenja, svetla, nadzora, zvuka itd. sa jedne jednostavne konzole.

  Smart home sistem omogućava tehnologiji da brine o vašem domu i kancelariji, a prilagođen je svim uzrastima i nivoima tehničke upućenosti.
  U samo nekoliko klikova, vaš život je olakšan i svaki uređaj povezan sa sistemom kućne automatizacije može se kontrolisati preko centralnog panela, ili aplikacije instalirane na pametnom telefonu. Na primer – ako izlazite, možete da pritisnete predefinisanu funkciju “Izlazak“ i sve funkcije programirane za scenario dok niste u objektu se automatski implementiraju – gase se svetla, zaključavaju se vrata, isključuju se električni uređaji i tako dalje.