Pametna Kuća

Najbolji pametni uređaji za vlasnike kućnih ljubimaca [2023]

 

Pametne kuće su dizajnirane da svakodnevne kućne poslove učine lakšim. Sa naprednom automatizacijom, pametni domovi omogućavaju da daljinski kontrolišeš uređaje pomoću mobilne aplikacije.

Vremenom se ispostavilo se da postoji još jedan član domaćinstva koji može da ima ogromne koristi od ove tehnologije: kućni ljubimac. Verovatno nisi svestan koliko pametnih kućnih uređaja za ljubimce trenutno postoji na tržištu.

Upravljanje ovim uređajima je jednostavno. Koriste se preko mobilne aplikacije i mogu da se sinhronizuju sa ostatkom pametnog doma, pružajući uvek potpunu kontrolu. Pametni uređaji za vlasnike kućnih ljubimaca su odličan opcija za ljude koji provode mnogo vremena na poslu, ili ako moraš da otputuješ na nekoliko dana. Moći ćeš na daljinu da brineš o svom ljubimcu, bez potrebe da uključuješ druge osobe.

U nastavku ovog teksta, objasnićemo kako uređaji za ljubimce funkcionišu, zašto su potrebni i koliko brzo mogu da se ugrade u postojeći sistem pametne kuće.

 

Automatska česma

 

Ljubimci moraju da imaju pristup svežoj vodi u svakom trenutku. To je ključno za njihovo zdravlje. Automatska česma je dizajnirana tako da ljubimcu obezbedi konstantno snabdevanje svežom, čistom vodom tokom celog dana.

Kada se instalira automatski dovod vode, uređaj će se povezati na internet i prepustiti kontrolu putem aplikacije. Možeš da podesiš uređaj pomoću nekog od mnogih dostupnih programa.

Sistem može da automatski dopuni vodu na svakih nekoliko sati ili kad se posuda potpuno isprazni.

Postoje i unapređene pametne verzije ove vrste uređaja sa ugrađenim filterima koji uklanjaju nečistoće, bakterije, pa čak hemikalije i teške metale.

 

Automatska hranilica

 

Osim pristupa vodi, jednako je važno osigurati hranu. Postoji nekoliko različitih Bluetooth proizvoda za kućne ljubimce namenjenih da ti pomognu u tome. Neki su dizajnirani tako da obezbede ljubimcu nekoliko dana hrane. Drugi modeli imaju ugrađenu digitalnu vagu koja prati količinu hrane koju ljubimac konzumira.

Najnapredniji uređaji beleže koliko hrane ljubimac pojede, sadrže mehanizme protiv zaglavljivanja i instrumente koji eliminišu klice i bakterije.

 

Pametna kuca i usteda graficki element
Automatska hranilica za ljubimce

Pametna vrata za kućne ljubimce

 

Tradicionalna vrata za kućne ljubimce predstavljaju ozbiljnu pretnju za bezbednost. Pametna vrata imaju ugrađene brave koje osiguravaju da niko osim ljubimca ne može da uđe u kuću. Ova vrata su programirana da spreče upad štetočina, a automatsko zaključavanje omogućava prolaz samo ljubimcu koji nose pametnu ogrlicu. Sistem je hermetički i vodootporan.

 

Pametne toalet posude za mačke

 

Pametna tehnologija za negu kućnih ljubimaca, poput kutije za otpad koja se sama čisti, verovatno predstavlja vrhunac ovakvih tehnologija za brojne vlasnike ljubimaca.

Kako to funkcioniše? Aparat ima pametni senzor koji zna kada mačka završi posao i automatski počinje da čisti 10 minuta pošto ona izađe iz kutije. Naravno deaktiviraj je preko noći da bi eliminisao buku.

 

Pametne kuće i kreveti

 

Ljubimcu je potrebno mesto za spavanje i opuštanje, nezavisno od toga da li vlasnik živi u stanu ili kući. Ova stavka dodatno dobija na važnosti u mestima sa ekstremnim temperaturama. Visoka temperatura može da potpuno dehidrira psa i uzrokuje toplotni udar.

Pametne kuće i kreveti isporučuju se sa ugrađenim ventilatorima koji će osvežiti psa tokom vrelih letnjih dana. Ovi sistemi imaju i ugrađene grejalice kako bi se obezbedila toplota i udobnost tokom zimskih meseci. Naravno, uvek ćeš imati potpunu kontrolu podešavanja temperature.

 

Povodac i ogrlica

 

Pametni povodac omogućava snimanje aktivnosti psa i podešavanje tajmera za šetnju, a većina popularnih modela ima ugrađena LED svetla za bolju vidljivost tokom noći. Ovi proizvodi se prave od veoma izdržljivog materijala, a neki modeli kontrolišu distancu između ljubimca i vlasnika, kao i zdravlje ljubimca.

Sve ove karakteristike dobijaš sa pametnom ogrlicom, uz još jednu dodatnu opciju – praćenje lokacije ljubimca. Baterija se puni pomoću USB-a, a u aplikaciji se lako vidi koliko je baterije preostalo.

 

Pametne igračke za kućne ljubimce

 

Kada nemaš energije, zadatak da animira tvog ljubimca dobiće pametne igračke. Igračke za žvakanje su opremljene inteligentnim softverom koji se prilagođava na osnovu ponašanja psa.

Drugačiji proizvodi ovog tipa koji dodatno omogućavaju nadzor ljubimca imaju interaktivne lasere. Laser se može koristiti u režimu automatske reprodukcije dok nisi kod kuće, pružajući im beskrajnu zabavu i vežbanje. Najbolji modeli čak šalju i bezbednosna upozorenja!

 

Najbolji pametni uređaji za vlasnike kućnih ljubimaca – Zaključak

 

Pametni uređaji za vlasnike kućnih ljubimaca u poslednjih nekoliko godina uznapredovali su do nezamislivog nivoa. Danas je jednostavno pronaći sve vrste Bluetooth proizvoda koji će poboljšati kvalitet života tvog psa i mačke, a tebi omogućiti da brineš o svom ljubimcu bez obzira koliko si daleko od njega.

Sveobuhvatni pametni sistemi mogu da ti pomognu i u drugim sferama života, a Home Logic je grupa profesionalaca koja pruža opsežnu ponudu i kvalitetne usluge. Kontaktiraj nas putem elektronske pošte mail@homelogic.rs, ili na broj telefona +381 11 63 371 852 već danas!